6

GÓCKUTATÁS INFRAVIZSGÁLATTAL

Gyakran jönnek hozzánk panaszos betegeink, hogy góckutatásra küldték őket. Szerencsére adott az Infravizsgálat, amely segítségével különösebb megerőltetés és kellemetlenségek nélkül tudjuk átnézni az emberi testet, és a vizsgálat által megjelölni azon területeket, ahol akut vagy krónikus gyulladásra utaló eltérést találunk, és ezáltal az adott terület gócként funkcionálhat. Miután megtaláltuk és megneveztük a gócforrást, utána célirányosan következhet a probléma megoldása.

Na de pontosan miről is van szó? A góc olyan lappangó elváltozás, mely klinikailag tünetmentes, vagy tünetszegény, ezért fontos, hogy legalább évente egyszer részt vegyünk szűrővizsgálaton, hogy a komolyabb betegség kialakulását megelőzzük!

Az Infravizsgálat alkalmas arra, hogy még a tünetek megjelenése előtt feltárjuk, hogy hol fordulnak elő a szervezetünkben gyulladásos gócok. Ellentétben más alternatív vizsgálati módszerekkel, ahol a különböző fizikai-kémiai paraméterek eltéréséből következtetnek a góc helyére és típusára, nálunk az Infravizsgálat nem “következtet”, hanem objektíven – a betegek által is felismerhetően – mutatja a góc helyét, a betegség jellegét.

Szervezetünkben fájdalom kialakulása nélkül jöhetnek létre állandósult gyulladásos gócok. A gócban felszaporodnak a kórokozók, és ezek a véráramba kerülve a szervezet kevésbé ellenálló területein megtelepednek, és ott betegséget hoznak létre. Nem szükséges, hogy a kórokozók maguk is jelen legyenek a megbetegített területen, hanem elég, ha az általuk termelt toxinok jutnak el oda.

Milyen tüneteket okozhat a szervezetünkben megbúvó gyulladásos góc?

 • foltos hajhullás, kopaszodás
 • bőrkiütések, bőrelváltozások, ekcéma
 • ízületi panaszok, ízületi gyulladások
 • arcüreg idült gyulladásai, egyéb más felsőlégúti gyulladások, hörghurut
 • emésztőszervi betegségek
 • fáradékonyság, levertség, hőemelkedés, alvászavar
 • meddőség
 • nemi szervek gyulladásai

Mik a leggyakrabban előforduló gócok?
Vagyis: honnan származnak azok a kórokozók, amelyek a másodlagos betegséget okozzák?

 • fogak idült gyulladásai
 • mandulák idült gyulladásai
 • az arcüreg és a homloküreg idült gyulladása
 • a középfül idült gyulladásai
 • a vakbél, az epehólyag, a prosztata, a petefészek idült gyulladása
 • a szem kötőhártyájának gyulladása
 • a vénák (lábakon, nyaki területeken) idült gyulladásai, amelyeket sokszor a hagyományos érsebészeti vizsgálati módszerek sem képesek észlelni

A fentiekből átlátható, hogy mennyivel egyszerűbb egy 30-50 perces vizsgálattal alaposan átnézni az emberi testet, és ezáltal objektíven kimutatni azokat a területeket, amelyek olyan gyulladásos megbetegedésben szenvednek, hogy a szervezetben további problémákat okozó gócként szerepelhetnek. Ezen területek megjelölésével lényegesen leszűkíthető a feleslegesen elvégzett, időigényes, az SZTK-ban akár fél napokat igénybe vevő, alkalmanként kellemetlenségekkel járó vizsgálatok száma, amelyek adott esetben még megközelítő pontossággal sem képesek a gyulladások felismerésére, azok jellegének megállapítására, ezáltal a korrekt megoldási útvonal megadására sem.

A nőgyógyászati vizsgálatunk során természetesen leellenőrizzük a nőgyógyászati területet és kiszűrjük, amennyiben ez szolgálna gócforrásként. Vizsgálatunk során a hüvelyi ultrahang ellenőrzést is automatikusan elvégezzük, külön felár számítás nélkül!

Szerencsére adott a lehetőség a betegeinknek, hogy a nőgyógyászati vizsgálattal egybekötve elvégezzük az Infravizsgálatot is, amely segítségével különösebb megerőltetés és kellemetlenségek nélkül tudjuk átnézni az emberi testet, és a vizsgálat által megjelölni azon területeket, ahol akut vagy krónikus gyulladásra utaló eltérést találunk, és ezáltal az adott terület gócként funkcionálhat. Tehát gyakorlatilag egy egybevont vizsgálat során fel tudjuk tárni azokat a gócokat is, amelyek esetleg más területeket is érintenek a nőgyógyászati régión kívül.

Miután megtaláltuk és megneveztük a gócforrást, utána célirányosan következhet a probléma megoldása.

FONTOS MEGJEGYZÉS

AZ SEM MINDEGY, HOGY KI VÉGZI EZEN VIZSGÁLATOT, HISZEN AZ ORVOSI ALAPISMERETEK ALAPVETŐEN SZÜKSÉGESEK A LÁTOTT KÉP HELYES ÉRTÉKELÉSÉHEZ. TOVÁBBÁ A TÖBBÉVES GYAKORLATUNK SEGÍT A SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐ, ÖSSZETETT PROBLÉMÁK PONTOS ÉRTELMEZÉSÉBEN, EZÁLTAL A KORREKT MEGOLDÁS MEGTALÁLÁSA RÉVÉN SZINTÉN A BETEGEK JAVÁT TUDJUK SZOLGÁLNI! HOLISZTIKUS SZEMLÉLETMÓDUNK RÉVÉN PEDIG A GYÓGYSZEREK MELLETTI EGYÉB MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEKET EGYARÁNT FELVÁZOLJUK A BETEGEINKNEK!

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a mi segítségünket kéri a góckutatáshoz, várjuk szeretettel!

KORUNK ORVOSLÁSÁRÓL

Jelen korunk egyik elismert egészségpolitikusa nemrég interjút adott, amiben nagyszerűen és lényegretörően megfogalmazta jelen egészségügyi ellátásunk jellemzőit. Összevetve a "régi" idők "emberközpontú" orvoslásával, elszomorító a helyzet >>>

TOP